Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  PortalPortal  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 


 

 KÜLTÜR VE TEŞKİLAT (İKTİSADİ HAYAT-BESLENME)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
TURANCI_DELİTAY
Onursal Üye
Onursal Üye
TURANCI_DELİTAY


Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 247
Nerden Nerden : ANKARA
Kayıt Tarihi Kayıt Tarihi : 13/02/09

KÜLTÜR VE TEŞKİLAT (İKTİSADİ HAYAT-BESLENME) Empty
MesajKonu: KÜLTÜR VE TEŞKİLAT (İKTİSADİ HAYAT-BESLENME)   KÜLTÜR VE TEŞKİLAT (İKTİSADİ HAYAT-BESLENME) EmptyPtsi Şub. 16, 2009 2:46 pm

b) Beslenme

Bozkırlı Türklerin başlıca gıda maddesi et idi. En çok at ve koyun eti yenirdi. Priskos'un hazır bulunduğu meşhur ziyafette Attila yalnız et yemişti. Bol miktarda et istihsal eden Türkler, bunu uzun süre muhafaza edebilmek için konserve yapmayı öğrenmişlerdi. Konserve et Çin'e ihraç edilen başlıca maddelerden idi. En ünlü Türk içkisi de, kısrak sütünden imal edilen kımızdı. Bundan hem Çin, hem batı kaynakları bahseder. Çeşitli içkilerden buğday ve darıdan yapılana Gök-Türkler "begni" diyorlardı. sebzeye karşı fazla istek duyulmazdı. Sütlü darı, peynir, yoğur aslında bozkır yemekleri idi. Yoğurdun kiraz veya kayıs ile tatlılaştırılması şeklinde hazırlanan "lo" adlı bir içki Hunlar arasında yaygındı. Yağ yemesini Çinliler Türklerden öğrenmişlerdi. Uygurlar (Türkistan'da) üzüm yetiştiriyor, pekmez ve şarap (bor) istihsal ediyorlardı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
KÜLTÜR VE TEŞKİLAT (İKTİSADİ HAYAT-BESLENME)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KÜLTÜR VE TEŞKİLAT (İKTİSADİ HAYAT-EL SANATLARI)
» KÜLTÜR VE TEŞKİLAT (İKTİSADİ HAYAT-ŞEHİR)
» KÜLTÜR VE TEŞKİLAT (İKTİSADİ HAYAT-ZİRAAT)
» KÜLTÜR VE TEŞKİLAT (İKTİSADİ HAYAT-AT VE KOYUN)
» KÜLTÜR VE TEŞKİLAT (İKTİSADİ HAYAT-GİYİM)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Ülkücü Forum :: Ülkücülük ve Turan-
Buraya geçin: